GOZOAS VERDEN

GOZOAs verden, Lurra, er en meget speciel verden med sine helt særlige regler. Fysik spiller en stor rolle, men ikke som vi er vant til på Jorden. Det samme gælder for astronomi. Man kan fx falde fra et meget højt sted uden at komme til skade, og selv objekter på nattehimlen kan ofte være ret tæt på. Ligesom mennesker på Jorden er lurranerne den dominerende art på Lurra og lever i forskellige former og farver over hele verden, men til forskel fra Jorden er der flere arter der kan tale. Der er kæledyr, som ligner dem vi kender til, men der er også mere eksotiske dyr, som bor alle mulige steder.

Verdenen, Lurra har mange typer civilisationer, såsom storslåede ørkenbyer, dystre slotte i mørke skovområder, varme flådebyer og enkelte sære individer der bor afsides for sig selv. Der er også stor forskel på de forskellige områder i verdenen, Lurra. Mod øst er der et land hvor det altid er nat. Her falder der tit stjerneskud ned som det mærkelige dyr Stjernesamleren lever af.

tilbage
gozoa leg og lære apps - kort over gozoas verden
Her er GOZOAs verden, Lurra, hvor GOZOA rejser rundt og løser opgaver.


GRØNNEBAKKERNE

GOZOAs hjemland er fyldt med enge, grønne skove og meget forskellige byer. GOZOAs landsby er lille og fredelig, og indbyggerne er glade for det de har, men længere mod nord er der en meget større by, som med hjælp fra opfinderen Asmoz har lavet mange mærkelige konstruktioner, der hjælper indbyggerne til et nemmere liv.

tilbage
I de første 3 baner af GOZOA - Leg & lær matematik, løber GOZOA igennem Grønnebakkerne. Her er masser af indgange til sjove og spændende matematik-opgaver, som GOZOA skal løse, inden han kan komme videre til Verdens Tænder!

GOZOA - leg og lær matematik app

I Grønnebakkerne ligger også en lille skøn butik, hvor man kan style GOZOA og hans venner i app'en GOZOA - På shopping.

GOZOA på shopping


SKYGGESKOVEN

Øst for GOZOAs hjemland ligger en mørk og uhyggelig skov. Det siges at skoven er fyldt med fælder, og selvom man undgår dem alle, er det næsten umuligt at finde vej derinde. Derfor er det mere end 100 år siden nogen sidst har forsøgt at gå ind i skoven, og ingen ved, hvad der gemmer sig derinde.

tilbage

DYSTERMOSEN

Bag Skyggeskoven ligger et dystert land, som bedst kan beskrives som en stor mose. Engang var der marker og byer, og tæt ved den store sø lå der et storslået slot, som var ejet af en rig baron. Baronen var meget vellidt af folket, og han elskede at komme på besøg i de små landsbyer for at hilse på dem. Det fortælles at baronen var så glad for sit folk, at han engang opsøgte en troldkvinde og bad hende gøre, så landet ville bevares for evigt. Ønsket blev opfyldt, men ikke som baronen havde forestillet sig. Legenden siger at der den dag i dag stadig lever de samme i landet som der gjorde dengang, men landet er ikke længere grønt og frodigt, og baronen er ikke længere elsket af folket.

tilbage

SNEFNUG ØERNE

Langt ude i havet mod nord ligger der en stor ø dækket af sne og is. Kun meget få har vovet sig ud på den lange sejltur for at nå øen og møde dens indbyggere. Dem som bor på øen lever mest af fisk og snebær, men inde midt på øen er der en magisk grotte, hvor der er varme og lys, og her kan alt gro. Derfor valfarter de en gang om året ind til grotten for at plukke friske frugter.

tilbage

VERDENS TÆNDER

Denne bjergkæde danner en naturlig grænse mellem de frodige Grønnebakker og den golde ørken. Der findes mange forskellige tunneller gennem bjergene, og dybt nede under dem er der gamle diamantminer, som ingen har set i generationer. Mellem Verdens Tænder og Himmelbjergene er der en kæmpe brønd som siges at være uendeligt dyb. Den er så gammel, at ingen længere ved, hvad den har været brugt til.

tilbage
I bane 4-6 af GOZOA - Leg & lær matematik, skal barnet og GOZOA løse opgaver i Verdens Tænders tunneller og grotter.

GOZOA - leg og lær matematik app


STJERNEBAKKERNE

Et mystisk land som ligger der, hvor Verdens Tænder sænker sig i havet. I Stjernebakkerne er det altid nat og himlen bliver altid lyst op af de mange stjerneskud, der falder ned på jorden. Her lever også de mere mystiske Stjernesamlere, som lever af, at spise de faldne stjerner.

tilbage

GLASØRKENEN

Glas Ørkenen har sit navn fordi, der nogle gange er så varmt, at sandet bliver til glas. Midt i ørkenen ligger der en stor handelsby. Byen blev bygget for mange hundrede år siden af det folk, som gravede diamanter under Verdens Tænder. Tæt på byen ligger der en stor sø som danner en oase i den ellers så golde ørken. Søen ligger tæt på grænsen til Stjernebakkerne, og solen står ikke højt nok på himlen til at vandet fordamper her, som det engang skete i resten af ørkenen.

tilbage
De sidste 3 baner af GOZOA - Leg & lær matematik foregår i Glasørkenen, hvor GOZOA løser flere sjove opgaver sammen med barnet.

GOZOA - leg og lær matematik app


DEN GYLDNE KLØFT

Engang for længe siden var Glas Ørkenen ikke en ørken, men i stedet en stor sø. Herfra løb der en masse små floder ud til havet og lavede dybe sprækker i jorden. Til sidst var der blevet så varmt, at al vandet var fordampet, og det der engang var store floder er nu dybe gyldne kløfter.

tilbage

SKATTEKYSTEN

Hvad der engang var deltaet for floderne, som løb ud fra det, der nu er Glas Ørkenen, ligger der en frodig tropisk skov. Hvor landet møder vandet er der en lang strand, hvor mange skattejægere holder til. For længe siden var der mange pirater i havene, og rige folk gemte ofte deres skatte dybt nede under sandet fordi jorden her er nem at grave i. Mange af dem kom aldrig tilbage, eller også havde de glemt, hvor de begravede deres formuer, så nu ligger der en masse uopdagede skatte. Der findes stadig pirater i havene som blot venter på, at skattejægerne finder guld så de kan stjæle det. Det siges at piraterne holder til i grotter ved foden af Himmelbjergene.

tilbage

HIMMELBJERGENE

De højeste bjerge i verdenen Lurra er Himmelbjergene. De er så høje, at man ikke kan se toppen af bjerget. Desuden er toppen altid dækket i skyer. På grænsen mellem Verdens Tænder og Himmelbjergene findes den eneste kendte vej op, men den er så farlig at det kun er meget sjældent, at nogen forsøger at tage turen. Bjergene dækker så stort et område, at ingen rigtig ved, hvad der gemmer sig inde midt i bjergkæden, men gamle eventyr fortæller om en bjergbestiger, der engang nåede til et kæmpemæssigt plateau, hvor der boede kæmper i store huler, hugget ind i bjerget.

tilbage

DE BLÅ BJERGE

Høje kolde bjerge mod nord. Der er næsten altid stjerneklart, og derfor har opfinderen Asmoz bygget sit observatorium her. Med sit kæmpe teleskop kan han se helt til andre planeter. Når han ikke studerer verdensrummet, opfinder han mange mærkelige maskiner og andre ting. GOZOA er meget nysgerrig og elsker at komme på besøg, for at prøve de nyeste opfindelser.

tilbage

RUMMET

Siden han var lille har GOZOA kigget op på stjernerne og undret sig over, hvordan andre verdener mon ser ud. Han drømte tit om at rejse til fjerne stjerner og fremmede planeter og møde væsener han aldrig før har set. En dag da GOZOA besøgte opfinderen Asmoz i de Blå Bjerge så han et instrument han aldrig før havde set. I sin nysgerrighed satte han sig ind i den, og før han vidste af det skød han afsted mod stjernerne. Det var en rumraket!

Da han endelig fandt ud af, at styre den var han allerede langt væk hjemmefra, og rummet er stort og mørkt, så han kan ikke finde tilbage igen.

tilbage
I GOZOA - På mission i rummet udforsker GOZOA fremmede planeter i rummet, mens han jagter guldmønter og løser regnestykker.

GOZOA - leg og lær matematik app